
ANALIZE GINECOLOGICE
Fiecare dintre noi este unic, prin urmare la noi vei regăsi acea abordare specifică doar ție! Orice tratament, orice consult, orice recomandare va respecta nevoile tale specifice și va fi adaptată organismului tău. Principiul de la care pornim este acela al individualizării tratamentului pentru fiecare dintre pacienții noștri!
Orice femeie are nevoie de consult ginecologic. Iată ce vă oferim în cadrul clinicii noastre și ce înseamnă fiecare în parte!
Prelevarea biopsiei de col înseamnă prelevarea unei mici porțiuni de țesut de la nivelul colului uterin în vederea stabilirii unui diagnostic histopatologic.
Electrocauterizarea și electrocauterizarea cu ansă reprezintă distrugerea unui țesut modificat patologic prin ardere cu ajutorul curentului electric.
Examenul anatomopatologic este analiza la microscop a unui fragment de țesut pentru a vedea dacă există modificări patologice.
Extirparea unui polip endocervical exteriorizat la nivelul colului uterin.
Interpretarea de analize presupune ca medicul să citească analizele dumneavoastră și pe baza lor să vă poată oferi tratament și sfaturi asupra sănătații dumneavoastră.
Recoltarea unei lame înseamnă recoltarea unor mostre de secreție vaginală în vederea detectării de bacterii.
Testul Chlamydia constă în prelevarea unei mostre de secreție din zona vaginală și din zona colului uterin. Recoltarea durează mai puțin de 1 minut. Există metode de depistare și diagnosticare directă prin analiza secrețiilor colectate din vagin, col uterin sau uretră sau metode indirecte prin determinarea existenței în sânge a anticorpilor anti-Chlamydia ce sunt produși de organism pentru a se apăra împotriva infecției. De asemenea se poate recomanda și efectuarea unei colposcopii. De obicei este necesar ca și partenerul să facă anumite teste (de pildă cel urologic). În cazul diagnosticului pozitiv, trebuie investigată și posibila prezență a infecției pereche, infecția gonoreică.
Examenul bacteriologic este o recoltare de secreții vaginale care ajută la stabilirea stării de sănătate vaginale și la detectarea de viruși.
Testul ADN-HPV constă în recoltarea cu ajutorul unei periuțe a celulelor de la nivelul colului uterin, urmând ca laboratorul să verifice prezența HPV și a tipului de HPV la nivelul acestor celule.
Histerosonografia constă în introducerea, printr-o sondă specială, de ser fiziologic în uter și urmărirea ecografică a lichidului de-a lungul căilor genitale în scopul de a verifica permeabilitatea acestora și aspectul cavității uterine, a trompelor precum și detectarea posibilelor probleme endometriale.
Una dintre cauzele infertilității poate fi și aceea că sperma partenerului să nu poată pătrunde în colul partenerei din cauze imunologice. În această situație este recomandat un test de compatibilitate biologică.
Fiecare femeie trebuie să meargă la un medic ginecolog pentru un control o dată pe an, recomandarea noastră o dată la șase luni.