ECOGRAFIA
Ecografia se face prin introducerea unei microcamere în canalul vaginal. Acesta este un instrument util pentru a vedea uterul și ovarele, cu detaliile mult mărite față de alte metode de investigare.
În cazul altor tipuri de ecografii (ecografie 2D, ecografie 3D, ecografie 4D etc.) undele sonore devin din ce în ce mai slabe în călătoria lor prin corpul uman. Acest fapt afectează calitatea imaginii redate de ecograf. Ecografia transvaginală permite traductorului să se apropie de organele examinate, cu ultrasunete de frecvență suficient de mare pentru a reda detaliile necesare examinării, rezultând o imagine clară și detaliată.
Ecografia transvaginală sau intravaginală este utilizată pentru examinarea zonei pelvine. Acest tip de ecografie este utilizată pentru examinarea mai clară a uterului și ovarelor.
Nu trebuie să îți faci probleme, ecografia transvaginală nu este dureroasă, apare doar un mic disconfort trecător.
Prin ecografie îți putem diagnostica, măsura și consulta organele interne, putând observa eventuale tumori sau alte formațiuni. În cazul în care ecografia se realizează din cauza unei suspiciuni de sarcină, sau în timpul urmăririi unei sarcini, vom putea observa starea embrionului, și prescrie astfel un tratament corespunzător în cazul descoperirii unei probleme, preîntâmpinând astfel o eventuală pierdere a sarcinii prin avort spontan.
Ecografia transvaginală, ca de altfel orice ecografie, nu dăunează corpului uman, și nici fătului în dezvoltare, astfel încât, spre deosebire de radiografii, nu există nicio mențiune de recomandare a unui număr maxim de efectuări a acestui tip de test.
Fiecare femeie trebuie să meargă la un medic ginecolog pentru un control o dată pe an, recomandarea noastră o dată la șase luni.