Testul Babeș-Papanicolau, un test care salvează mii de vieți în fiecare lună.

Testul Babeș-Papanicolau este recomandat pentru toate femeile începând de la vârsta de 18 ani sau pentru cele care au avut debutul activităţii sexuale mai devreme de această vârstă.

Testul Papanicolau este un test pentru depistarea modificărilor maligne şi premaligne ale colului uterin și reprezintă o modalitate de depistare incipientă a cancerului de col uterin.

Testul Babeș-Papanicolau împreună cu examenul pelvin se recomandă a se efectua anual.

Acest test Papanicolau constă în recoltarea celulelor cervicale ( de la nivelul colului uterin), întinderea şi fixarea lor pe o lamă de microscop și apoi citirea şi diagnosticarea la un laborator de anatomopatologie.

Este recomandat să vă programaţi pentru testul Papanicolau atunci când nu aveţi menstruaţie. Cel mai bun moment pentru a face testul este între a 10-a şi a 20-a zi după prima zi a ultimei menstruaţii.

De cele mai multe ori, rezultatele testului sunt normale. Dacă testul arată că ceva ar putea fi anormal, veți fi programată pentru mai multe teste. Însă un rezultat anormal al testului Papanicolau nu înseamnă că aveți cancer de col uterin. De cele mai multe ori, există o mică problemă la nivelul colului uterin.
Pe tot parcursul acestei proceduri, vă vom sprijini, consilia și îndruma către alte investigații necesare.

Un control la timp, înseamnă o viață mai lungă! Cancerul de col uterin este forma de cancer care poate fi cel mai ușor prevenită.

Inapoi la COLPOSCOPIE